gaza_omslag

Charlie Andreasson

Dagbok från Gaza

“Charlie Andreasson är en sjöman från Styrsö. Under ett helt år från hösten 2013 arbetade han i Gaza stads hamn med att renovera en fiskebåt som skulle trotsa blockaden inifrån. Projektet hade namnet Gazas ark. Sabotage och bomber under kriget sensommaren 2014 sänkte den förhoppningen.

Om den erfarenheten har Charlie skrivit denna dagbok som förlaget Korpen nu ger ut i samband med att fisketrålaren Marianne av Göteborg kastar loss för att stäva mot Gaza i ännu ett försök av Ship to Gaza att häva den illegala och inhumana blockaden mot den instängda palestinska befolkningen i Gaza. Än en gång finns Charlie Andreasson ombord.

I den enskilda solidaritetsinsatsen finns alltid mycket att lära. Alltså: läs!”

Ur Henning Mankells förord

ISBN: 978-91-7374-827-8
Förord av Henning Mankell
Första upplagan 2015.
160 sid. Danskt omslag.
Ca pris: 190 kr.

 

"…  vi kommer fortsätta att bulta på porten tills vi kommer in". Den 4 augusti 2015 intervjuas Charlie Andreasson i ETC om Dagbok från Gaza.

"…alla händelser i boken är sanna och jag ville få fram att det handlar om människor av kött och blod som precis som du och jag har drömmar och framtidstro." Charlie Andreassons intervjuas i GP och Hallandsposten om Dagbok från Gaza, den 11 juli 2015.

"Förr eller senare måste vi komma fram". Charlie Andreasson intervjuas av Göteborgs-Posten vid ankomsten till Landvetter den 6 juli 2015, efter att fisketrålaren Marianne bordats av Israels marin och besättningen fängslats. 

Charlie 2

 

Charlie Andreasson. Foto: Conny Nylén.

Kommentarer är inaktiverad