omslag_tredje_vanstern

Johan Lönnroth, Jimmy Sand
& Ann-Marie Ljungberg

Den tredje vänstern

För en global frihetlig socialism

Den tredje vänstern kombinerar det bästa hos den första och andra vänstern. Den är ännu i sin inledningsfas. Och eftersom historiens list nästan alltid brukar överträffa människans, kan vi inte ännu veta så mycket om den. Den är dröm och förhoppning mer än en realitet. Men tendenserna finns där i nutidens rörelser: Människor som verkar för demokrati och självförvaltning i sina företag och bostadsområden. Människor som vill leva i harmoni med naturen och som spränger gamla könsroller. Människor som ser sig som världsmedborgare och bygger den globala demokratin.

Johan Lönnroth är matematiker och nationalekonom och har skrivit en rad böcker. Han har suttit i Göteborgs kommunstyrelse och i riksdagen samt varit vice ordförande i Vänsterpartiet.

Jimmy Sand är frilanskribent, fritidspolitiker och arbetar som forskningskommunikatör.

Ann-Marie Ljungberg är författare. Hennes senaste bok är den kritikerrosade I fallinjen: en essä om prekärfeminism (2015).

ISBN: 978-91-88383-27-3
Första upplagan 2017.
294 sid. Häftad.
Ca pris: 239 kr.

 
 
 
 
 

IMG_20170930_171654

 
 

Jimmy Sand, Ann-Marie Ljungberg och Johan Lönnroth presenterar Den tredje vänstern på ETC:s Bokmassa i Göteborg, 29 september 2017. Foto: Kerstin Ljungberg.

 

 

Comments are Disabled