Johan Lönnroth & Hans Hansson

Ekonomi för alla

Det här är en ekonomibok för var och en. Här ges möjlighet att förstå och sätta sig in i olika ekonomiska frågor, så att vi alla – och inte bara våra experter – kan vara med och besluta om ekonomiska ting.

Vad kan man läsa ut av ett bokslut? Måste vi välja mellan arbetslöshet och inflation? Är svensk ekonomi i kris och vad ska vi i så fall göra åt det? Måste bostad och mat vara så dyra? Hur är min privatekonomi förbunden med handelsbalansen? Vad innebär ett medlemskap i EG för vår ekonomi?

Enkelt och klart redogör författarna för ekonomins grunder, från privatekonomin till företagens, kommunernas och statens ekonomi.

Johan Lönnroth och Hans Hansson är knutna till nationalekonomiska institutionen vid Göteborgs universitet.

"Ett kapitel heter 'Kan marknaden tämjas?'. Jag tänker inte berätta hur det slutar (vem vet förresten?) för den här boken är som en thriller i kombination med en rysare. […] Att det är en populär bok råder ingen tvekan om. På biblioteket finns den som snabblån och exemplaret är näst intill sönderläst."

Hillevi Johansson, Socionomen

ISBN: 9789173746007
Första upplagan 1991. 156 sid. Häftad. Ca pris: 120 kr.

Comments are Disabled