Per Magnus Johansson

Corona

En psykoanalytikers dagbok

I mars 2020, när Covid 19-pandemin slog till med full kraft mot Sverige och världen, började psykoanalytikern Per Magnus Johansson skriva ned sina tankar i korta texter som publicerades på nätet. Dessa dagsedlar fann snabbt en stor läsekrets.

I denna bok har Per Magnus Johanssons texter från en dramatisk och svår tid samlats. Boken utgör såväl ett tidsdokument som ett djupt personligt och angeläget bidrag till frågan om vår gemensamma utsatthet.

I boken medverkar i brevform ett antal av Per Magnus Johanssons samtalspartners som läkaren Christer Andersson, idéhistorikern Sven-Eric Liedman och författaren Lydia Sandgren

Per Magnus Johansson är psykoanalytiker, utbildad i Paris, och idéhistoriker, verksam vid Göteborgs universitet. Han är författare till en rad böcker om bland annat psykoanalysens historia i Sverige samt redaktör för kulturtidskriften Arche.

På Korpen har Per Magnus Johansson tidigare, tillsammans med Thomas Karlsohn, utgivit boken Ensamhet och gemenskap: En brevväxling om universitetet.

 

Corona – en psykoanalytikers dagbok ingår i bokserien Korpen om coronakrisen.

ISBN: 978-91-88383-69-3
Första upplagan 2020.
Förord av Christer Andersson.
120 sid. Häftad. Danskt band.
Ca pris: 200 kr.

Per Magnus Johansson, Göteborg, oktober 2019. Foto: Louise Bergman.

Fler foton på Per Magnus Johansson finns här.

Lyssna till Per Magnus Johansson föreläsa om Corona: En psykoanalytikers dagbok, 27 maj 2020.

Comments are Disabled