Karin Brygger

Månader, brev

Dikter

Karin Bryggers diktsamling Månader, brev skildrar våren 2020 i poetisk form, med en särskild tonvikt på hur dödens närhet och vissheten om livets utmätthet accentuerar såväl vår vilja att leva och stå i kontakt med det levande, som vår rädsla för döden.

Under ett par vårmånader 2020 drabbas världen av Corona, en världsomspännande pandemi. Det ena landet efter det andra ansätts av sjukdomen. Dödstalen rusar snabbt uppåt. Tiden tycks på en gång accelerera och stå stilla. Man kan inte längre resa någonstans. Det egna kvarteret förvandlas till livets mittpunkt, och är samtidigt bara en marginaliserad strimma i en större geografi.

Två människor börjar skriva till varandra.  De vet inte om de någonsin kommer att träffas. Kommer de att bli sjuka? Kommer de ens att minnas varandra? Blir minnena kvar i kroppen när den dör? Och hur många ska dö innan landssorg utlyses?

Karin Brygger (f. 1978) är författare och kulturskribent. Hon är också verksam som adjunkt i Medier, estetik och berättande vid Skövde högskola. Hennes senaste verk, dubbelvolymen Estera (essä) och Stationer (diktsamling), utkom hösten 2019 och handlar om minnesarbete efter Förintelsen.

Karin Brygger har givit ut fyra diktsamlingar och två essäböcker. Hon skriver regelbundet i Judisk krönika och frilansar för Sveriges Radio. Hon var tillsammans med David Karlsson redaktör för Korpens antologi Trettiofem röster om covid-19 och kulturen.

Månader, brev ingår i bokserien Korpen om coronakrisen.

 

ISBN: 978-91-88383-73-0
Första upplagan 2020.
78 sid. Häftad. Danskt band.
Ca pris: 190 kr.

Lyssna till Karin Brygger läsa ur "Månader, brev". Göteborg, september 2020.

Comments are Disabled