Kenneth Hermele

Jag hatar sladder

Bokslut över Golda Meir

Kenneth Hermeles pjäs I krig och fred skildrar Golda Meir, en av Israels viktigaste ledare, hennes framgångar och nederlag, hennes kärlekar och kompromisser, från grundandet av staten Israel till de svåra förlusterna i Jom Kippurkriget.

Golda Meir hade en unik levnadsbana, en kvinna bland världens mäktigaste ledare, en sionistisk pionjär, en socialistisk idealist, en sekulär judinna som tvangs ge efter för de ultaortodoxa. Och till sist, efter kriget, en förlorare, en politiker som tiden sprungit förbi.

I essän Den ofrivilliga feministen tecknar Kenneth Hermele ett inkännande porträtt av Golda Meir som går från att vara en av Israels mest beundrade personer till att bli en av de mest förtalade.

Kenneth Hermele är ekonom och författare. Efter ett tjugotal skrifter om internationell ekonomi debuterade han 2018 med den Augustprisnominerade berättelsen En shtetl i Stockholm. På den följde 2020 hans första pjäs, den uppmärksammade Hannah Arendts tio prövningar, som tillsammans med essän Den banala ondskan har Ni åter missförstått utgavs på Korpen.

 

ISBN: 978-91-88383-93-8
Första upplagan 2021
176 sid. Häftad. Danskt band.
Ca pris: 190 kr.

Kenneth Hermele, Göteborg, december 2019. Foto: Ola Kjelbye.

Fler foton på Kenneth Hermele finns här.

Kenneth Hermele samtalar med Margit Silberstein om "Jag hatar sladder". Bajit Stockholm den 11 november 2021. 

Kommentarer är inaktiverad