Peter Ekström

Att tänka med ögonen

Vad pågår egentligen på konstskolorna?

Har konstskolor alltid funnits? Vad är det för konst man lär sig på en konstskola? Lär en konstskola ut riktig kunskap eller är det bara en massa flum? Kan man över huvud taget lära ut konst? Blir man konstnär om man har gått på en konstskola? Och: Hur vilda är egentligen konstskolefesterna?

Dessa frågor är inte särskilt utforskade. Det har inte skrivits mycket om vad konstskolor är, vad man gör där och vad de är bra för. Peter Ekström försöker med denna bok råda bot på den saken och att svara på alla frågorna.

Att tänka med ögonen vänder sig till alla med intresse för konst och konstens utbildningsvägar.

 

Peter Ekström är konstnär. Han var rektor för Örebro Konstskola 2001-2020 och ordförande för branschorganisationen FRIKS (Fria konstnärliga och hantverksmässiga utbildningar) i flera perioder mellan 2005 och 2020. På Korpen har han tidigare givit ut boken Att placera sig själv i historien: Konst och marxism.

ISBN: 978-91-88383-96-9
Första upplagan 2021.
263 sid. Danskt band.
Ca pris: 210 kr.

Korrekturläsning. Peter Ekström, juni 2021. 

Kommentarer är inaktiverad