Per Magnus Johansson

Corona

En psykoanalytikers dagbok. Del 3

Den tredje volymen i Per Magnus Johanssons trilogi om coronapandemin sträcker sig från den 19 april 2021 till den 14 juli 2021. 

Forskare, kliniker och författare har inbjudits att delge sina tankar om denna turbulenta period. En mosaik av röster bryts i en kör som vittnar om sin samtid. I boken samtalar Per Magnus Johansson med Kate Abrahamsson, professor i barnkirurgi och verksamhetschef för barnkirurgiska kliniken vid Sahlgrenska universitetssjukhuset; Christer Andersson, specialist i allmänmedicin och ansvarig för Bergsjön vårdcentral; Håkan Liljeland, enhetschef inom barn- och ungdomspsykiatrin, psykolog och översättare; Amanda Norgren, journalist på SVT och Kulturnyheterna ; Martin Nyström, författare och musikkritiker på Dagens Nyheter; Marit Kapla, författare och journalist samt Lydia Sandgren, författare och psykolog. 

Per Magnus Johansson är psykoanalytiker, utbildad i Paris, och idéhistoriker, verksam vid Göteborgs universitet. Han är författare till en rad böcker om bland annat psykoanalysens historia i Sverige samt redaktör för kulturtidskriften Arche.

På Korpen har Per Magnus Johansson tidigare utgivit Corona: En psykoanalytikers dagbok Del 1 och Del 2 samt, tillsammans med Thomas Karlsohn, Ensamhet och gemenskap: En brevväxling om universitetet.

Corona – en psykoanalytikers dagbok. Del 3 ingår i bokserien Korpen om coronakrisen.

ISBN: 978-91-89401-01-3
Första upplagan 2021.
114 sid. Häftad. Danskt band.
Ca pris: 190 kr.

Lyssna till samtalet mellan Karin Brygger och Per Magnus Johansson om Corona: en psykoanalytikers dagbok. Medverkar gör även (fr v) Håkan Lilijeland, Christer Andersson, Marit Kapla, Lydia Sandgren, Martin Nyström samt Kate Abrahamsson (ej med på bild).  Göteborg 2 september 2021. 

Per Magnus Johansson, Göteborg, oktober 2019. Foto: Louise Bergman.
Fler foton på Per Magnus Johansson finns här.

Kommentarer är inaktiverad