Johanna Lindström (red)

Skapande liv

En fristadsantologi

I antologin Skapande liv medverkar tio författare som alla är eller har varit fristadsförfattare i Sverige. Deras texter återges på svenska och på originalspråket. De medverkande intervjuas och porträtteras av Ylva Bowes.

”Vid en första blick är texterna i den här boken mycket olika. Originalen är skrivna på en rad olika språk. Här finns allt från poesi och prosa till dagbok och reportage. De tio författarna har bara en sak gemensam: de är tidigare eller nuvarande fristadskonstnärer i Sverige. Men vid läsningen slår det mig att det begrepp som samlar författarna, ’fristadskonstnär’ också rymmer bokens två övergripande teman. Fristaden och konsten.”

Ur Marit Kaplas förord

Medverkande författare:
Ali Alibrahim, Ahmad Azzam, Supriti Dhar, Jude Dibia, Khaled Harara, Suzanne Ibrahim, Dareen Tatour, Ali Thareb, Mukhtar Wafayee och Ghirmay Yohannes.

Översättningar av:
Ylva Bowes, Abdullatif Haj Mohammad, Märit Lundsten, Marie Anell, Shahjahan Chowdhury, Sofia Larsson, Birgitta Larsson, Hans-Jacob Nilsson, Sarra Anaya, Anna Jansson, Jasim Mohamed, Babak Rahimi, Kristian Carlsson, Namdar Nasser, Reza Talibi, Tesfagiorgis Habte Kelati samt Ylva Mühlenbock.

ISBN: 978-91-89401-05-1
Första upplagan 2021
Förord: Marit Kapla
Efterord: Johanna Lindström
Språk: svenska, engelska, arabiska, dari, tigrinska och bengali
212 sid. Häftad.
Ca pris: 220 kr.

Kommentarer är inaktiverad