Pierre Guillet de Monthoux

Läran om penningen

Om penningens makt och maktens penning från Knapp till Friedman

Varför bråkade Keynes med Hayek? Hur kunde Ludwig van Mises se demokratins undergång i Georg Friedrich Knapps penninglära?

Vilken penningordning gynnar företagandet och samhället bäst? Är pengar en vara som alla andra? Eller skall staterna skapa en penningordning inom vilken företagen kan blomstra? Är kanske penningen det ekonomiska språk som gör det möjligt för företag att kommunicera på marknader? Läran om pennigen är egentligen två läror om penningen – men vilken skall vi tro på?

Läran om penningen utgör band IV av Pierre Guillet de Monthouxs Företagets filosofi I-VIII.

 

Pierre Guillet de Monthoux är sedan 1970-talet pionjär inom den växande forskning som rör konst och företag. Läran om penningen är den fjärde delen av forskningsprogrammet Företagets filosofi, som inleddes 1978 med boken Handling och existens.

Han är professor i filosofi och management vid Copenhagen Business School, och Academic Director för SSE Art Initiative vid Handelshögskolan i Stockholm och dess forskningsprogram Experiments in Art and Capitalism.

ISBN: 9789188383853
Första upplagan 1987.
Andra upplagan 2022.
162 sid. Häftad. Rikt illustrerad.
Originalteckningar: Pierre Guillet de Monthoux
Ca pris: 190 kr.

Pierre Guillet de Monthoux, Stockholm december 2020. Foto: Ola Kjelbye.
Fler foton på Pierre Guillet de Monthoux finns här.

 

Kommentarer är inaktiverad