Maj Britt Theorin

Vägra kröka rygg

Minnen, utblickar

Hur kom arbetarjäntan från Göteborg in i FN:s finaste salonger och under kristallkronorna på UD? Hur blev jag den jag nu är?

En hel del har gjort ont i livet och i det politiska arbetet, en del till och med mycket ont, men också mycket har gjort gott. Jag vill inte ha något ogjort.
Går det att påverka de stora männens politik nationellt och internationellt? Kan man vara både fredsaktivist, politiker och ambassadör samtidigt? Och därtill kvinna?
Om detta, om politiken och dess för- och nackdelar, fredsrörelsen och om mina erfarenheter som kvinna inom den nationella och internationella politiken skall jag berätta så som jag minns det.

Stridbar och färgstark – två ord som ofta använts för att beskriva Maj Britt Theorin. Vacker och välartikulerad kan läggas till karakteristiken.
   Den här berättelsen om hennes liv hjälper oss att förstå hur hon formades till en stark, värderingsdriven person som aldrig glömde sitt ursprung – de ”fula, bruna kängorna från fattigvården” – eller kvinnokampen.
   Det var inte en dans på rosor.

Ur Margot Wallströms förord

 

Maj Britt Theorin (1932-2021) – riksdagsledamot, europaparlamentariker och nedrustningsambassadör – var en av det moderna Sveriges mest orädda och folkkära politiker. Vägra kröka rygg är hennes framåtblickande memoarer.

ISBN: 978-91-89401-29-7
Första upplagan 2022.
Förord av Margot Wallström.
312 sid. Trådbunden.
Hårda pärmar, skyddsomslag.
Rikt illustrerad.

Ca pris: 220 kr.

Maj Britt Theorin på Jonsereds herrgård, september 2008. Foto: Håkan Berg.

Comments are Disabled