Per Magnus Johansson

Corona

En psykoanalytikers dagbok. Del 1-3

Under hela covid-pandemin förde psykoanalytikern Per Magnus Johansson dagbok. Hans anteckningar publicerades i tre böcker. Nu utkommer de i en samlad volym, med nyskrivet efterord och förord av Sven-Eric Liedman.

Pandemin är en mycket viktig kollektiv erfarenhet. Denna erfarenhet måste bearbetas på ett sådant sätt att vi kan gå vidare med större klarhet. Man kan inte göra detta på bättre sätt än genom att eftertänksamt läsa Per Magnus Johanssons dagsedlar och veckobrev. 

Ur Sven-Eric Liedmans förord

 

Per Magnus Johansson är psykoanalytiker, utbildad i Paris, och idéhistoriker, verksam vid Göteborgs universitet. Han är författare till en rad böcker om bland annat psykoanalysens historia i Sverige samt redaktör för kulturtidskriften Arche.

På Korpen har Per Magnus Johansson tidigare bland annat utgivit,  tillsammans med Thomas Karlsohn, Ensamhet och gemenskap: En brevväxling om universitetet.

Corona – en psykoanalytikers dagbok. Del 1-3 ingår i bokserien Korpen om coronakrisen.

ISBN: 978-91-89401-42-6
Första upplagan 2023.
Förord: Sven-Eric Liedman
368 sid. Häftad. Danskt band.
Ca pris: 230 kr.

Per Magnus Johansson, Göteborg, januari 2023. Foto: Ola Kjelbye.
Fler foton på Per Magnus Johansson finns här.

Lyssna till samtalet mellan Karin Brygger och Per Magnus Johansson om Corona: en psykoanalytikers dagbok. Medverkar gör även (fr v) Håkan Lilijeland, Christer Andersson, Marit Kapla, Lydia Sandgren, Martin Nyström samt Kate Abrahamsson (ej med på bild).  Göteborg 2 september 2021. 

Comments are Disabled