Magnus Haglund

Tecknen finns överallt

18 texter om konstförvandlingar

 

Tecknen finns överallt är en bok om konst, om de möjligheter till prövande samtal och äventyrliga tankespår som öppnar sig när konstutövandet slår följe med essäformens rörlighet.

I 18 kapitel låter Magnus Haglund olika kunskapsfält komma i dialog med varandra, broderi och antropologi, konceptkonst och popmusik. I överlagringarna fram- träder mönster och korrespondenser. Objekt, händelser och motiv börjar att kommunicera inbördes. Bertil Enstöring konverserar med Robert Smithson. Lenke Rothman och Berit Lindfeldt blir bundsförvanter i utforskandet av verklighetens former. Östra kyrkogården i Malmö hamnar tätt intill Alaska, ett stenrike strax utanför Strömstad.
Boken är den första i en trilogi där varje volym följer samma upplägg, 18 texter i tre avdelningar, med sex kapitel i varje.

 

Magnus Haglund är författare, kulturskribent och musiker och har tidigare skrivit böcker om Åke Hodell och Wilhelm Stenhammar, ljudkonstens historia och situationismens betydelse för sättet att avläsa och förstå Göteborg. På Korpen har han tidigare utgivit Lyssnare – en essä om ljud och konst och medverkat i Covid 19 och kulturen.

ISBN: 978-91-89401-62-4
Första upplagan 2023
314 sid. Häftad. Danskt band..
Ca pris: 220 kr.

Magnus Haglund, Rom våren 2023. Foto: Sara Michaëlsson.
Fler foton på Magnus Haglund finns här.

Kommentarer är inaktiverad