Allt fler arbetar i någon form av projekt. Oavsett om man har en ledarroll, ingår i ett projektteam, är uppdragsgivare eller till- hör ett projekts intressentgrupp har man anledning att fundera över vad ett projekt egentligen är, och hur man med projektet som redskap kan arbeta för förändring: i sin egen livssituation, på jobbet och i samhället.
Denna bok vinklar – till skillnad från många andra böcker i ämnet – projektet utifrån ett samhällsvetenskapligt och hu- manistiskt perspektiv. Den presenterar en ny specialistroll som framträder i vårt postindustriella samhälle: projektverkaren.
Projektverkare är en grundbok och ett underlag för reflektion och diskussion för alla som vill utvecklas som förändringsagenter med projektet som redskap. Det är en bok för alla som vill bli projektverkare.
Projektverkare har länge använts i en lång rad utbildningar vid landets universitet och högskolor och utkommer nu i en omarbetad upplaga, försedd med en nyskriven inledning.
Carina Lindberg Glavå är journalist och socialantropolog. Sedan tjugo år arbetar hon som konsult och rådgivare inom Public Affairs och strategisk kommunikation vid utvecklings- och förändringsprocesser. Hon har tidigare givit ut 19 samtal om vår samtid: om kunskapssamhället, tillväxten, välfärden – och om Göteborg.
Peter Rundkvist är sociolog och har länge verkat som producent och projektutvecklare inom det fria kulturlivet i Göteborg. Han arbetar idag med EU-finansierade projekt inom området hållbar stadsutveckling. Han har tidigare publicerat bl a Livskonstnärer och projektmakare, tillsammans med Gert Nilsson.
ISBN: 978-91-88-38-3228
Första upplagan 1999.
Andra omarbetade upplagan 2017.
182 sid. Häftad. Ca pris: 223 kr.
Peter Rundkvist och Carina Lindberg Glavå, Göteborg i mars 2017. Foto: Ola Kjelbye.
Pressbilder på författarna finns här.
Kommentarer är inaktiverad