Hardy Olson & Bill Petitt

Familjeterapilexikon

Med betoning på systemiska och interaktionistiska idéer

 Detta Familjeterapilexikon täcker merparten av begrepp, teorier, idéer och skolbildningar som är relevanta inom familjeterapeutiskt arbete. Systemiska och interaktionistiska idéer betonas särskilt. Volymen rymmer cirka 2 000 uppslagsord.

En referensbok för alla som arbetar med familjeterapi och familjer i olika sammanhang. Men också för studerande på högskolor, vårdskolor och folkhögskolor. Boken är den enda i sitt slag i Sverige och internationellt.

Hardy Olson och Bill Petitt är båda leg. psykoterapeuter och därtill socionom respektive sociolog. De har arbetat med undervisning, handledning och familjeterapi i över tjugo år. De har tidigare skrivit ett flertal böcker, bl a Om svar anhålles! och Mötespunkter.

"Hardy Olson och Bill Petitt har med FamiljeterapiLexikon skapat ett oumbärligt arbetsredskap, inte bara för familjeterapeuter, utan för alla med socialpsykologisk och systemteoretisk syn på förändringsarbete."

Magnus Ringborg (leg. psykolog och leg. psykoterapeut).

"... ett i sanning imponerande arbete! Den fyller en viktig funktion. Dessutom är den rolig och lättläst."

Lena Swedin (leg. psykolog och leg. psykoterapeut).

ISBN: 9789173746175
1 upplagan 1999. 287 sid. Inbunden. Ca pris 295 kr.

Comments are Disabled