Margrit Kennedy

Pengar utan ränta och inflation

Ett bytesmedel som tjänar alla

Detta är en väsentligt utvidgad och omarbetad version av Margrit Kennedys tidigare bok Ekonomi utan ränta och inflation. Sedan den första boken kom ut har Kennedy, bl. a. i samband med föreläsningar i flera länder, fått många både entusiastiska och kritiska reaktioner på sina tankar om en ny ekonomi. Dessa synpunkter har hon tagit till sig och bearbetat för den nya upplagan av boken.

Hon beskriver historiska exempel på ekonomier utan tillämpning av ränta och moderna försök som görs runtom i världen med räntefria ekonomiska system, exempelvis det svenska J.A.K.-systemet. Under rubriken "Hur hållbara är invändningarna mot en monetär reform" låter Margrit Kennedy också ekonomen Helmut Creutz bemöta några kritiska synpunkter på hennes argument.

I bokens avslutande kapitel får läsaren konkreta förslag till hur genomförandet av ett nytt penningsystem kan påskyndas. Margrit Kennedy är professor i ekologisk arkitektur vid universitetet i Hannover.

För mer information se Margrit Kennedys egen webbplats.

Översättning från tyskan: Ulf Modin
ISBN: 9789173746229
1993. 222 sid. Häftad. C:a pris: 140 kr.

Comments are Disabled