Lisa Lindén & Agneta Slonawski

Final Cut. Att göra en Doris

Dorismanifestet är världens första feministiska filmmanifest. Ett manifest som kräver jämställdhet, både framför och bakom kameran.

”Att göra en Doris” – är att sätta igång och hålla ut. Att våga ifrågasätta, agera och genomföra aktioner. Det är vad Doris Film har gjort de senaste tjugo åren i Sverige, men även på Island i Ryssland och i många andra länder.

Boken Final Cut vänder sig till dig som vill veta mer om kvinnors organisering och om hur Doris Film startade. Boken speglar en lustfylld och lärorik resa som började i Göteborg. Ett arbete som har varit en viktig del i att göra den svenska filmbranschen mer jämställd.

Medverkar gör Astrid Askberger, Gunnar Bergdahl, Jenny Brusk, Gunilla Burstedt, Catti Edfeldt, Elena Emelianova, Anna Eriksson, Annika Hellström, Silva Hildbrand, Aase Högfeldt, Susann Jonsson, Lisa Lindén, Dögg Mósesdottír, Anne Otto, Lis Svensson Brandberg samt Gertrud Åström. 

ISBN: 978-91-88383-63-1
Första upplagan 2020.
198 sid. Häftad. Rikt illustrerad.
Illustrationer: Anna Erlandsson
Formgivning: Joakim Jalin

Språk: Svenska och engelska.
Översättning: Jakob Vasell.
Ca pris: 180 kr.

Lisa Lindén, Lis Svensson Brandberg, Aase Högfeldt, Annika Hellström. Foto: Ines Sebalj.

Comments are Disabled