Pierre Guillet de Monthoux

Konstföretaget

Mellan spektakelkultur och kulturspektakel

 

Är företag konstverk om företagande är en konstnärlig handling? Den moderna och samtida konsten är vidgad till att omfatta performances, happenings, installationer och andra former som kräver lika noggrann organisering som annan produktion.

Sådana konstföretag kan bli modeller för annat företagande som också skapar estetiska värden och upplevelser. Tekniker, publiken och kritikerna samverkar med konstnärer för att skapa konstföretag. Hur går detta till? Hur har konstnärer inom teater själva artikulerat vad detta estetiska företagande handlar om? Hur kan företagshandling ge konsten liv i konstföretaget?

Konstföretaget utgör band VI av Pierre Guillet de Monthouxs Företagets filosofi I-VIII.

 

Pierre Guillet de Monthoux är sedan 1970-talet pionjär inom den växande forskning som rör konst och företag. Konstföretaget är den sjätte delen av forskningsprogrammet Företagets filosofi, som inleddes 1978 med boken Handling och existens.

Guillet de Monthoux är professor i filosofi och management vid Copenhagen Business School, och Academic Director för SSE Art Initiative vid Handelshögskolan i Stockholm och dess forskningsprogram Experiments in Art and Capitalism.

ISBN: 978-91-88383-87-7
Första upplagan 1998.
Andra upplagan 2022.
322 sid. Häftad. Rikt illustrerad.
Originalteckningar: Pierre Guillet de Monthoux
Ca pris: 220 kr.

Pierre Guillet de Monthoux, Stockholm december 2020. Foto: Ola Kjelbye.
Fler foton på Pierre Guillet de Monthoux finns här.

 

Comments are Disabled