Jacob Needleman

En liten bok om kärlek

Jacob Needleman börjar sin undersökning av kärleken där andra ofta slutar: Vad händer när förälskelsen och passionen svalnat? Myter och historier erbjuder oss insikter om eldfägnd kärlek: förälskelse, svartsjuka, otrohet. Men vår kultur saknar myter och historier, som kan vägleda oss i den uthålliga kärleken, där två människor lever ett helt liv samman. Vilket är syftet med denna typ av kärlek? Och vad är dess värde?

Jacob Needleman ger oss en ny tolkning av varför två människor förenas i kärlek. Svaret är att två människor kan hjälpa varandra i det aldrig avslutade sökandet efter livets mening. Och han föreslår som modell för vårt tänkande och handlande, de sällsynta men sällsamma berättelserna om uthållig kärlek.

Jacob Needleman är professor i filosofi vid San Francisco State University, och inriktad på religionsfilosofi. Han har publicerat ett stort antal böcker.

En liten bok om kärlek finns även inbunden.

ISBN: 9789173745840
Originaltitel: A Little Book on Love
Översättning: Suzanne Almqvist
Andra upplagan 2004. 144 sid. Pocket. Ca pris: 55 kr.

Kommentarer är inaktiverad